Бойовики вбили 24 людини в Буркіна-Фасо

12.03.2020
0
336

16 лютого 2020 року в результаті нападу бойовиків на церкву с. Панси в Буркіна-Фасо під час богослужіння 24 людини було вбито і ще 18 поранено, повідомляє «Голос мучеників».

Увійшовши до церкви, бойовики відокремили місцевих жителів від приїжджих, чоловіків від жінок і вбили кілька місцевих жителів, включаючи пастора церкви.

Після цього вони підпалили будівлю церкви, пограбували місцеві магазини і змусили трьох викрадених молодих людей перевозити вкрадені товари. Боячись за своє життя, жителі села бігли в сусідню Себбу, але бойовики напали і на це місто.

Офіційний представник «Голосу мучеників» Хен Сук Фолі пояснює, що раніше в лютому в тому ж районі відбулися й інші напади. В організації всіх терактів підозрюються ісламські екстремісти.

«10-го лютого пастора Тіндала Омара і п’ятьох членів його сім’ї насильно забрали з їхнього будинку в Себбе», — каже Фолі. — Перед цим викраденням був убитий диякон церкви, і саме його машина згодом була використана для викрадення сім’ї пастора».

Через три дні знайшли тіла пастора Тіндала, його сина і двох племінників. На щастя, двох дочок звільнили цілими і неушкодженими.

invictory.org

 



Додати коментар

Пожертвувати