13 випуск біблійної школи на Волині

28.01.2019
0
657

20 січня 2019 року було особливою датою в житті для п’ятдесяти двох людей, які стали цього дня випускниками Біблійної школи в Ковелі (на базі церкви «Спасіння», четвертий випуск). Дівчата й хлопці прибули сюди не тільки з Волині, але й різних куточків України: Рівненщини, Черкащини, Одещини. Приїжджають навчатися й люди з сусідніх країн та із США.

Молоді люди вивчали Боже слово та чимало дисциплін, що допомагають пізнати людську сутність та велич Бога, протягом чотирьох місяців. За  словами Богдана Кравчука, одного з відповідальних за школу й викладача, це було нелегко. Адже проштудіювати 30 предметів, які викладали понад двадцяти різних учителів, висидіти шість годин за партою щодня, та й екзамени – це справді титанічна праця. А ще: і строга дисципліна, і ранкові щоденні молитви, і практична участь у служінні — це все робило своє діло.

Саме праця над собою, молитви, вивчення Біблії, спілкування з наставниками міняли характери молодих людей. За свідченням багатьох, вони вдячні Богу й наставникам за час проведений разом. І це сказано не фальшиво, не просто з чемності, — відкритий погляд, повний упевненості й віри в майбутнє, та щиру посмішу підробити важко.

Бажання навчатися в кожного з них появилося по-своєму. У когось, особливо допитливого, з необхідності глибокого пізнання таїни Божого Слова; хтось, будучи працівником у дитячих християнських таборах, зрозумів, що йому потрібно більше конструктивних знань; комусь у церкві запропонували, хтось виростав у сім’ї місіонерів і чекав моменту, коли й його відпустять навчатися правильно доносити до людей істину.

Молоді люди вже задіяні практично. Вони допомагали на різдвяні свята служити по різних місіонерських точках. А один зі студентів працює в Непалі. До речі, там уже біля десяти попередніх випускників. Засновник школи й практичний місіонер Володимир Величко  закликав уже завтрашніх самостійних місіонерів використовувати якнайефективніше даний кожному з них час. Благословило на працю молодь і керівництво Волинського об’єднання УЦХВЄ.

Школа не перестає існувати. Відкриття нового сезону навчання відбудеться в смт Маневичі 3 лютого. Із студентами працюватиме той самий викладацький колектив. На сьогодні вже зареєстровано двадцять два студенти. Бажаючі служити людям та ті, хто має за мету глибше осягнути Біблійні ази, може долучитися до них.

Інна Мельник



Додати коментар

Пожертвувати