12 церков були зруйновані повстанською групою М'янми

28.09.2018
0
385

Щонайменше 12 церков були зруйновані або закриті солдатами повстанців М'янми поблизу кордону з Китаєм.

Церкви в самопроголошених автономних районах в штаті Шан стали мішенню об'єднаної армії штату Ва (UWSA), найбільшої етнічної повстанської групи М'янми, повідомляють The Christian Post і Morning Star News.

«Ми підтвердили, що за станом на 20 вересня було зруйновано або закрито не менше 12 церков», — сказав християнський лідер, який залишився невідомим.

Він пояснив, що народ Ва поклоняється духам предків, і своїми нападами на церкви, які були зняті на відео і поширені в інтернеті, вони прагнуть перешкодити християнській місіонерській діяльності.

Місцеві жителі сказали, що школи, які побудували християнські організації також закрили в місті Пангсанг.

«Не тільки церкви в місті Пангсанг були закриті, церкви в місті Монг Мо також були зруйновані, — сказав житель міста Монг Мо А Кар. — Деяких релігійних лідерів заарештували, інших людей затримали ненадовго і перед звільненням поголили їм голови, включаючи жінок».

UWSA стверджує, що їх рішення закрити або знести християнські церкви пов'язано з тим, що будинки будуються без дозволу армії. Вони додали, що прагнуть придушити нестабільність в регіоні, викликану екстремістськими релігійними лідерами.

Боб Робертс, засновник церкви Northwood Church в Келлер, штат Техас, який працює з міжконфесійними лідерами і недавно відправився в М'янму, сказав The Christian Post в липні, що понад 60 церков були зруйновані військовими силами за останні півтора року.

«За останні 18 місяців вони розбомбили 60 церков. На цих територіях вони спорудили 20 буддійських пагод. Це дуже серйозно, — сказав Робертс. — За своєю суттю — це етнічні чистки».

ООН і ряд правозахисних організацій попередили про триваючий геноцид мусульман рохінджа в країні. Сотні тисяч були змушені тікати до сусідньої країни Бангладеш.

Християни в штаті Качин також сильно постраждали від рук тих же збройних сил.

InVictory

 



Додати коментар

Пожертвувати