В Індонезії загострилися стосунки між християнами і мусульманами

14.02.2019
0
435

Християнин з Індонезії заявив, що після десяти років миру мусульмани стали агресивними і хочуть зробити країну повністю ісламською.

В Індонезії 8 з 10 громадян — мусульмани, але на відміну від Малайзії і Брунею, уряд не керувався законами шаріату в управлінні державою. Проте, як розповів індонезійський християнин Сантосо виданню Mission Network News, протягом останніх двох років мусульмани стали бачити в християнах загрозу. Про це повідомляє International Christian Concern.

«Мусульмани хочуть до 2020 року зробити Індонезію ісламською країною. Їх все більше і вони стають агресивнішими», — сказав Сантосо.

Він пояснив, що років 15 тому християнин міг спокійно побажати мусульманину «Щасливого Різдва!», але вже сьогодні це небезпечно. Ісламські лідери Індонезії не визнають цього свята і відповідно налаштовують мусульман.

«Нам складно спілкуватися з мусульманами. Багато хто вважає, ніби ми щось задумали, але це на краще. Останні десять років нам було дуже добре, ми звикли до комфорту, а тепер — немов прокинулися. Тому, я думаю, що для християн це піде на користь», — додав індонезієць.

Він закликав усіх молитися за сміливість для християн Індонезії, щоб вони не боялися говорити про свою віру і бути миротворцями.

invictory.org

 

 



Додати коментар

Пожертвувати