«Ти потрібен для Господа!»
Молодіжна конференція Волині

25.12.2019
0
672

Чергова молодіжна конференція ХВЄ відбулася 7 грудня в Луцьку, в домі молитви Церкви Христа-Спасителя. Зареєстровано 1400 чоловік, а в загальному було більше 2000 тисяч присутніх. Найбільше учасників із Камінь-Каширського, Маневицького та Луцького регіонів.

«Ти потрібен для Господа!» – під таким гаслом пройшла конференція.

Ігор Панфілов, привітавши присутніх, запропонував поміркувати над словами  пророка Єремії: «Ще поки тебе вформував в утробі матерній, Я пізнав був тебе, і ще поки ти вийшов із нутра, тебе посвятив, дав тебе за пророка народам! А я відповів: О, Господи, Боже, таж я промовляти не вмію, бо я ще юнак! Господь же мені відказав: Не кажи: Я юнак, бо ти підеш до всіх, куди тільки пошлю Я тебе, і скажеш усе, що тобі накажу. Не лякайсь перед ними, бо Я буду з тобою, щоб тебе рятувати, говорить Господь!» Наголосивши, що Бог цікавиться нами завжди і повсюдно, навіть якщо нам здається, що у нас не вистачає здібностей. Господь дивиться на бажання людини служити, а таланти набуваються і примножуються…

Ігор Скоць торкнувся актуального для сьогодення питання «блиску». На прикладах таких героїв зі Святого Письма, як Даниїл, Йосип та блудний син довів, що для християнина найважливіше не вміння захоплювати публіку красномовством і зовнішнім виглядом, а щоб «дух блищав Господнім помазанням». Для того, щоб це відбулося, потрібно досліджувати слово. «Коли ще не знаєш, що буде в майбутньому – уже зроби все потрібне для того, щоби виявитись потрібним Богу в будь-який час», – закликав служитель молодих людей.

Михайло Близнюк наголошував на тому, що Бог у своїй всемогутності та самодостатності має Свої задуми щодо нас. Три основні: спасіння душі, благословення, виповнення обітниць. «Не візьму Я бичка з твого дому, ні козлів із кошар твоїх, бо належить Мені вся лісна звірина та худоба із тисячі гір,  Я знаю все птаство гірське, і звір польовий при Мені! Якби був Я голодний, тобі б не сказав, бо Моя вся вселенна й усе, що на ній!  Чи Я м'ясо бичків споживаю, і чи п'ю кров козлів? Принось Богові в жертву подяку, і виконуй свої обітниці Всевишньому, і до Мене поклич в день недолі, Я тебе порятую, ти ж прославиш Мене!» (Пс.50:8-15).

Віктор Куриленко на своїх семінарах навчав молодь  життю згідно з Писанням. Дієвим принципом у стосунках з  Богом є закон сіяння. Згідно з ним, те що ми робимо в молодому віці – рано чи пізно відгукнеться в нашій долі. За його словами, гріх людина робить спочатку для задоволення, згодом від необхідності, а з часом потрапляє в рабство. «Бог  звільняє тільки від ворогів, а не від друзів. Тому якщо ми з гріхом живемо та ще й любимо його, то про яке звільнення може йти мова?» –  наголосив він. Наш розум – це поле битви, адже, завжди спочатку приходить думка, народжується слово, ним викликається дія, яка проектує долю. І для того, щоб доля була хорошою, нам потрібен чистий розум, щоб прийшла Божа думка, підкріплена Божим словом, – лише в такому разі можна чекати добрих сходів і благословенних  результатів.

Інна Мельник



Додати коментар

Пожертвувати