Потреба бути слухняним Богу

30.01.2018
0
1209

Я б хотів, щоб ви за нас молилися. У мене є конкретна потреба: бути слухняним Богу! Не просто, щоб Бог нас благословив, а щоб навчив нас бути слухняними.

Згадую початок історії Мойсея. Напевно, непросто було батькам взяти свого сина і відпустити його по водах Нілу. Тоді ще ніхто не здогадувався, що це немовля виросте — і поведе Божий народ неймовірним шляхом. Ніхто не знав, що цей крихітний малюк виросте, одного разу підніме свою руку — і Червоне море розділиться. Одного разу він ударить в скелю — і мільйони питимуть воду. Одного разу він побачить, як змії жалять народ — і підніме мідного змія для вибавлення. Але тоді ще ніхто про це не знав. Я хочу подякувати усім, хто будь-яким чином підтримує місіонерів: молиться, жертвує, хто робить хоч щось для Божої справи. Тому що ніхто не знає, можливо, ця крихітна справа через багато років принесе багато плоду!

Недавно подзвонив мій друг і попросив молитися за його дружину. Він за національністю турок, Бог покликав його єдиного з родини. Велика рідня і всі були проти, але він відмовився від ісламу і прийняв Ісуса Христа в своє серце. Пройшло небагато часу, як він сказав: «Я хочу побудувати дім для мого Ісуса!» І він побудував маленьку кімнату. А потім каже: «Я хочу цю кімнату розширити!» І розширив. А потім каже: «Я хочу, щоб це був дім молитви!» А потім каже: «Я хочу в домі молитви зробити їдальню!» А потім каже: «Я хочу зверху зробити залу для богослужінь!» Коли йому було 40 років, він каже: «Я ще молодий, але вже хочу своєму наступнику зробити житло, щоб пресвітер жив на третьому поверсі!» І він побудував. Усі були настільки проти, але Божа справа настільки зростала!

І ось він подзвонив і каже: «Дружина спускалася з третього поверху, впала та зірвала хребет. Тепер лежить і не може поворухнутися…» У них немає медичної страховки, тому «швидка» просить 600 євро, щоб відвезти за 250 км в клініку. Лікарі просять 15 тис євро на операцію. Зібралася вся родина і каже: «Оце — твій Ісус!» Я запитую: «Тобі, напевно, важко?» Каже: «Так». Мусульмани стоять і кажуть: «Якщо ти відречешся від Ісуса, вже сьогодні Емірати вишлють необхідні кошти для того, щоб твоя дружина стала на ноги! Прийми іслам!» Я кажу: «Напевно, у тебе є багато дверей, через які ти можеш вийти із цього положення?» Каже: «Так. Але ми з дружиною дещо вирішили: пройти свій шлях до кінця, незалежно від того, що нам доведеться на ньому зустріти! І я хочу просто бути слухняним своєму Богу».

Я їхав і думав: ми завжди молимося «Боже, хай буде воля Твоя». І прийшла думка: як легко сказати «Хай буде воля Твоя», але як важко іноді бути слухняним Його волі. Як часто буває боляче!

Ми з дружиною хочемо заспівати пісню на болгарській мові. У ній такі слова: «Ти — Лоза, а я — галузка. Ти — моє Сонце, що дає життя. Ти — моя Вода, яка дає перемогу і силу». В нас біля дому зараз росте така величезна лоза. Одного разу я поправляв галузки, щоб грона не переплелися і не згнили у свій час. Пройшло буквально кілька днів і дивлюся: там гілка засохла, там — засохла! Спочатку якось затривожився — щось незрозуміле… А потім побачив: це тоді, як поправляв, ці тендітні гілочки зламалися і відділилися від лози. І так хотілося якимось чином їх назад привити, але все — вони засохли і відпали. І Христос сказав: «Без Мене ви нічого не можете!» Відділившись від Христа, ми не можемо жити.

І одна із важливих граней наших місій, нашого служіння, нашого християнства, нашої віри — це бути слухняним Богу! Навіть в пустині ми розцвітемо, якщо будемо на Його Лозі. Де б не була Божа людина, вона завжди буде свіжою. Свіжості вам, брати та сестри!

Іван Серт, XXI конференція місії «Голос надії»

 



Додати коментар

Пожертвувати