Вперше в Україні відбувся Молодіжний молитовний сніданок

18.04.2018
0
483

Перший в Україні Молодіжний молитовний сніданок відбувся 12 квітня у Києві за ініціативи Міністерства молоді та спорту України та за підтримки Міжфракційного депутатського об'єднання «За духовність, моральність та здоров'я України».

Захід об’єднав навколо духовних цінностей та спільної молитви за нашу державу понад 100 учасників. У ньому взяли участь керівники молодіжних організацій, молоді політики та науковці, представники молодіжного і студентського самоврядування, активісти молодіжного крила церков і релігійних організацій.

Зі сцени зачитувалися місця з Божого Слова та звучали молитви за сиріт, за дітей з інвалідністю, за молоді сім'ї, за духовні моральні цінності серед молодих людей, за Україну. Для учасників заходу виконував музичні композиції християнський гурт «Квант». Також приємним сюрпризом став виступ Сергія Фоменко, соліста гурту «Мандри».

На сцені з вітальним словом виступили Заступник глави Адміністрації Президента України Ростислав Павленко та Міністр молоді і спорту Ігор Жданов.

Особливим гостем Молодіжного молитовного сніданку був Даг Берлі, співорганізатор Президентського молитовного сніданку в США. Він наголосив на важливості утвердження християнського світогляду серед молодого покоління.

Молодіжний молитовний сніданок завершили спільною молитвою «Отче наш».

Нагадаємо, що молитовні сніданки проходять вже понад 65 років у США, а також у Європарламенті, державах Європейського Союзу та багатьох інших країнах світу. Вони слугують місцем духовного єднання і порозуміння провідних політків, урядовців, дипломатів, бізнесменів з усього світу.

В Україні за останнє десятиліття стало доброю традицією проведення щороку Національних молитовних сніданків, у яких приймає участь керівництво держави, народні депутати України, парламентарі країн Євросоюзу та Конгресу США, представники дипломатичних місій, релігійних і громадських організацій. Окрім цього останні роки ця традиція поширилася серед обласних державних адміністрацій та мерій великих міст України.

irs.in.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати