У Нігерії 19 християн було вбито в результаті нападу на церкву

25.04.2018
0
370

Щонайменше 19 людей загинули у вівторок 24 квітня 2018 року в результаті нападу озброєної банди на село Аяр Мбалом (штаті Бенуе, південний схід Нігерії).

Серед загиблих — два католицькі священики і парафіяни церкви, яка зазнала нападу. Озброєні бандити спалили понад 35 будинків і розграбували майно жителів села, повідомляє ТАСС і Daily Post.

Злочинці увірвалися в церкву святого Ігнатія і стали розстрілювати в людей.

«По парафіянам відкрили вогонь о п'ятій годині ранку під час меси, — наводить газета слова комісара поліції Овосені Фатаї. — Інші жертви були вбиті під час церемонії поховання в той же день», — повідомив він.

Влада підозрює, що напад на село здійснили пастухи-кочівники, які ворогують з осілими хліборобами через поділ земельних угідь.

За останні два роки в штаті Бенуе більше 300 людей загинули в результаті таких зіткнень. Кочівники-пастухи належать до народу фульбе і є в основному мусульманами, в той час як хлібороби належать до інших етнічних груп і є переважно християнами.

Штат Бенуе розташований в центрі Нігерії на стику районів проживання кочівників півночі і хліборобів півдня Нігерії. У цих місцях регулярно відбуваються зіткнення між ними за право користування землею і джерелами води. У зв'язку з бурхливим зростанням населення і відповідним розширенням зони його діяльності ці сутички відбуваються все частіше.

invictory.org

 

 



Додати коментар

Пожертвувати