У Міністерстві освіти випускникам духовних вишів вручили свідоцтва про державне визнання дипломів

13.02.2018
0
652

13 лютого 2018 р. у МОН України відбулося вручення свідоцтв про державне визнання дипломів духовних закладів, що засвідчує відповідний кваліфікаційний рівень випускників для держаних установ і організацій. Адже сьогодні випускники духовних вишів задіяні у різноманітних служіннях церков і активно співпрацюю з різними установами на місцях.

За словами заступника декана Київського біблійного інституту Оксани Маліщук на основі свідоцтва бакалавра можна буде продовжити навчання за рівнем магістра у державних навчальних закладах. А також вести просвітницьку діяльність у закладах, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України.

«Цього разу свідоцтва отримали близько двадцяти випускників КБІ, серед них і старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко, його перший заступник Микола Синюк та єпископи із кількох областей України. Серед них були також викладачі самого КБІ, зокрема декан Алла Нечипорук»,  – розповідає Оксана Маліщук.

Як повідомив голова Департаменту вищої освіти України Олег Шаров, на даний час визнано 1000 духовних дипломів різних рівнів, ще 300 знаходиться у процесі розгляду.

Що стосується випускників КБІ, то всього на сьогодні державою визнано 42 дипломи, 31 з яких – на останньому засіданні. У більшості інших вузів братерства іще менше. А це говорить про те, що навчальним закладам УЦХВЄ потрібно оптимізувати свою роботу із   Департаментом вищої освіти.  Адже сам факт визнання державою дипломів духовних закладів – безпрецедентний в історії незалежної України. Важливо ним скористатися.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати