Третя Всеукраїнська Хода на захист прав дітей та сімей зібрала близько 10 тисяч учасників

03.06.2018
0
413

Цього року Всеукраїнська Хода на захист прав дітей та сімей зібрала близько 10 тисяч людей — це приблизно втричі більше, як минулого року.

Люди прийшли, щоб підтримати ініціативу ВРЦіРО та заявити про необхідність системної реформи державної сімейної політики.

Вранці 2 червня свято розпочалося концертом і розвагами для дітей на Софійській площі, а об 11-й учасники колонами рушили від Софійської через Майдан Незалежності до Верховної Ради.

Цього разу Хода відбувалася під гаслом: «Щаслива родина — здорова Україна!»

Спеціально до цього дня було надруковано інформаційні флаєри, у яких організатори ґрунтовно виклали свою позицію щодо проблем державної сімейної політики та своє бачення її вирішення. Зокрема, учасники Ходи пропонують об’єднати зусилля влади й громадськості для підготовки молоді до подружнього життя й відповідального батьківства, що має стати ключем до вирішення демографічної кризи та популяризації усиновлення сиріт, реагування на проблематику абортів і домашнього насильства.

Участь у Ході взяли глави та повноважні представники різних церков та об’єднань. Старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко, звертаючись до учасників у прямому ефірі радіо «Марія», відзначив: «Ця мирна хода спрямована проти того, що сьогодні стає проти сім’ї. І якщо ми зараз будемо інертні, то в майбутньому дуже постраждаємо. Тому я щиро вдячний усім, хто прийшов на цю акцію», — підкреслив старший єпископ.

chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати