ММШ випустила студентів

27.08.2018
0
582

23 серпня 2018 року у Києві відбувся сьомий випуск Міжнародної місіонерської школи, яка проходила на базі КБІ за підтримки «Голосу надії» та церков Скандинавії. Протягом майже трьох місяців навчання студенти здобували теоретичні богословські знання, необхідні для майбутніх служителів, а також проходили практику на місіонерських точках. Дипломи отримали 21 чоловік.

У стінах КБІ пройшло богослужіння-закриття, яке завершилося врученням дипломів.

В основу своєї промови Антон Кукса поклав Фил.1:6 «Я певний, що той, хто в вас розпочав добре діло, виконає його аж до дня Христа Ісуса». «Бог, Який щось починає, Він і завершує, доводить до кінця, — сказав освітянин. — Бог щось почав під час цього навчання у вашому житті, покликанні, характері. Він буде це продовжувати і завершить. Недавно я їхав в електричці і зустрів одного студента 2015 року випуску. Він відучився, повернувся додому та й ніби на тому все. Але, коли ми проїжджали один із населених пунктів, хлопець каже мені: «Ось тут я працюю місіонером, уже хрестили близько 20 людей». Мене це дуже підбадьорило. Адже ми не знаємо, як складається далі життя наших студентів. Але Бог продовжує почату справу. Тож хай ніщо не завадить вам виконати ваше покликання!»

Сергій Манелюк подякував усім працівникам місіонерської школи, а також партнерам — місії «Голос надії» — за їхнє служіння. «Перший раз апостол Павло поїхав в Галатію, пробув там короткий час, — зауважив ректор. — Друга подорож була в Македонію, де він був півтора року. І коли під час третьої подорожі служитель прийшов в Ефес, то там уже пробув мінімум 2 роки і 3 місяці. Отже Павло зростав як місіонер в розумінні того, що потрібно приділяти більше часу для утвердження церкви. Я хочу побажати вам теж, щоб постійно зростали. Ще одна особливість перебування апостола в Ефесі — він використав місто як плацдарм для поширення Євангелії по всій провінції. Тож візьміть собі приклад — працюйте в команді, майте стратегічне мислення, але надійтеся на Бога».

Прочитавши уривок з 9-го розділу Книги пророка Єремії «Хай не хвалиться мудрий своєю премудрістю, і хай не хвалиться лицар своєю хоробрістю, багатий багатством своїм хай не хвалиться! Бо хто буде хвалитись, хай хвалиться тільки оцим: що він розуміє та знає Мене, що Я то Господь…», Сергій Тарасюк зауважив: «Тут ви отримали знання, але пам’ятайте, що мудрість і помазання від Бога ви будете отримувати на колінах». Він розповів два випадки із місіонерської практики студентів у Житомирській області: «Один чолов’яга Леонід їхав з Одеси на Київ і якимось чином потрапив у Білу Церкву. А там якраз були студенти, його зустрів брат Рустам і поділився Євангелієм. Чоловік прийняв. Йому запропонували поїхати в центр реабілітації. Хочу сказати, що зараз Леонід вже покаявся, духовно зростає, ставить дуже багато питань… Слава Богу! Інша команда працювала у Хомутці. Там потрібно було розрівняти поле під дитячий майданчик. Голова сільради, який ще минулого року вважав мене своїм ворогом, подарував нам дорогу дитячу гірку для цієї справи. Цей новостворений майданчик знаходиться якраз навпроти нашого дому. Приходять мами, бабусі з дітьми. Чудова можливість — спілкуватися з ними. Ще одна нагода для благовістя!» — зауважив служитель.

Віктор Оніщук закликав випускників не відкладати власного покликання, не загасити вогню в серці і бути відважними у довіреному Богом служінні. Адже важливо не лише здобути знання, а й втілити їх у Божу справу.

На початку свого звернення Микола Синюк запитав молодих людей: «Яке головне, єдине і абсолютне бажання Бога?» І почувши у відповідь: «Спасіння людей!», сказав: «Дякую! Тест зданий!» Служитель нагадав присутнім історію із книги Дії святих апостолів про кривого, який отримав зцілення через апостолів Петра та Івана. Зокрема він звернув увагу на слова Петра «Що маю, те даю!» «Щоб дати, потрібно мати! Неможливо дати більше того, що у вас є, — наголосив єпископ. — Аби роздавати щедро і багато — потрібно постійно поповнювати свій запас знань, любові, ревності, жертовності, терпіння… Три правила місіонера: любіть Бога, любіть людей, будьте готові платити ціну».

Студенти місіонерської школи подякували спонсорам та організаторам, а також вручили керівництву КБІ символічний подарунок та продемонстрували створений власноруч відеоролик про навчальні будні.

Завершальну промову виголосив Олександр Озеруга. «Є такий вид спорту — біатлон, — зауважив служитель. — Він включає в себе кілька етапів. Спортсмени мають швидко бігти на лижах, потім влучно стріляти. Але є ще одна важлива здібність, необхідна для успіху — учасник змагань має бути морально сильним, щоб надолужувати штрафні кола в разі промаху. Я вважаю, що цей вид спорту несе потужний меседж для життя і для служіння: потрібно гарно пробігти свою дистанцію, потрібно влучити в ціль у своєму покликанні, а коли схибиш, потрібно бути морально сильним, щоб проходити важкі «штрафні» періоди — плату за промахи». Пресвітер дав студентам п’ять практичних порад щодо реалізації покликання: 1) не відкладайте; 2) не ставте умов; 3) тримайте удар; 4) перемагайте спокуси; 5) тримайтеся покликання.

Десятеро випускників уже найближчим часом пройдуть співбесіду щодо початку місіонерського служіння із керівництвом «Голосу надії». Наступний набір до ММШ планується у червні 2019 року.

Дмитро Довбуш

 

Більше фото: chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати