Будь зразком для вірних
Молодіжна конференція УЦХВЄ Волині

10.12.2017
0
765

Що потрібно робити, щоб бачити світ не викривленим; як жити, щоб бути чистим і в усьому зразком в епоху ІТ-технологій?  Саме такі злободенні питання обговорювали 9 грудня на молодіжній конференції у Луцьку, в домі молитви «Церкви Христа-Спасителя», яка зібрала півтори тисячі учасників.

Девізом конференції стали слова апостола Павла, адресовані Тимофію: «…Будь зразком для вірних у слові, у житті, у любові, у дусі, у вірі, у чистоті!» (1Тим.4:12). З привітанням до присутніх звернувся пресвітер Петро Мельник, закликавши молодих людей виконувати не свою волю, а Божу, яка завжди – на добро.

«Якщо думаєш одне, говориш друге, а живеш по-третьому – ніколи не станеш взірцем, тому що Ісус заперечував подвійні стандарти. Єдність внутрішнього та зовнішнього світу притягуватиме до нас людей», – з такими  словами  виступив єпископ Микола Синюк. Він підкреслив, що саме в цьому полягає трагедія сьогодення – у розбіжності між зовнішнім виглядом і реальною сутністю речей, а тому побажав делегатам бути тими, ким вони є насправді – дітьми Божими, та завжди прагнути до досконалості.

Єпископ Михайло Близнюк, звертаючись до молоді, зауважив: «Використовуйте час, щоб бути блаженними у своєму діянні, бо сила благочестя в самому благочесті».

Делегатам було запропоновано два семінари, які висвітлювали багато питань, що турбують молодь. Обидва були основані на Писанні та ілюстровані яскравими ситуаціями з життя.

Перший, на тему «Християнська етика», провів Василь Паламарчук. У ньому він пояснив чимало понять, починаючи з таких, як «етикет», «мотив», «характер» і так далі. Кожна справа і взагалі кожен ситуативний крок ставить перед нами три питання: що робити в даній ситуації, для чого і як саме? Наші особисті поняття зумовлюють нашу поведінку. Що б ми не говорили і як би не виправдовувалися – зовнішній вигляд і поведінка скажуть більше за слова. Наскільки ми пізнали Бога – настільки нами буде керувати мотив Йому догодити, тому що мотив – основний чинник, що рухає нашими діями. У Божій присутності нами не зможе керувати мода й власне «я», та от коли ми її втрачаємо – все стає з точністю до навпаки. А якщо це повторюється часто – стане правилом, а правило тяжко змінити. Усі моральні закони будуються на Божій святості, а якщо її втрачено – то чи варто тоді говорити про мораль?

Другий семінар, «ІТ-технології і християнство, або Церква в епоху Google», провів Андрій Ходорчук. У ньому були порушені питання: як християнам реагувати, як діяти, як не стати залежним та «не заплутатися» у всесвітній павутині.

Присутні мали нагоду поставити анонімні запитання служителям.

Інна Мельник



Додати коментар

Пожертвувати